Hoe moet je investeren?


Beleggen in edelmetalen als goud en zilver is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Toch zijn veel mensen nog niet vertrouwd met dit onderwerp en weten ze niet precies hoe goud kopen en zilver kopen in zijn werk gaat. We hebben wat informatie voor u op een rij gezet.

Vooral in tijden van crisis zijn goud en zilver populair, omdat beide edelmetalen bescherming bieden tegen een waardedaling van valuta of een crash van het financiƫle systeem. Door de geschiedenis heen zijn er meer dan honderd geldsystemen uit elkaar gevallen, maar hebben goud en zilver hun waarde weten te behouden. Dat komt omdat de edelmetalen relatief schaars zijn en overheden en banken niet in staat zijn deze bij te drukken.

Papiergeld is slechts een claim op bezit, een claim die in een valutacrisis is niet veel meer waard is. Goud en zilver zullen daarentegen nog wel geaccepteerd worden, omdat deze een zekere mate van veiligheid en stabiliteit geven. In tijden waarin centrale banken op grote schaal schuldpapier opkopen en de rente verlagen staat de waarde van het geld steeds meer ter discussie.

Spaarders die denken dat monetaire experimenten als negatieve rente en helikoptergeld verkeerd aflopen kunnen hun vermogen in bescherming brengen door goud of zilver te kopen. De World Gold Council adviseert bij negatieve rente zelfs om twee keer zoveel goud in de portefeuille aan te houden als normaal.

Beide edelmetalen hebben vandaag de dag geen rol meer in het dagelijkse betalingsverkeer, maar dat neemt niet weg dat het verstandig is om uit het oogpunt van risicospreiding wat fysiek goud of zilver te kopen.

Centrale banken voegen de laatste jaren veel goud aan hun reserves toe. En als de insiders van dit financiƫle systeem goud kopen, dan geven zij een voorbeeld dat u als particulier gemakkelijk kunt volgen. Goud is binnen de Eurozone vrijgesteld van btw en kan dus tegen een relatief kleine premie aangekocht worden. Wil je nou meer weten kijk dan hier.